Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@23:26:23 GMT

تقویم تاریخ، در چنین روزی بر دنیا چه گذشت؟

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۲۸۵۳۸

تقویم تاریخ، در چنین روزی بر دنیا چه گذشت؟

به گزارش صدا و سیما، مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (سی ام مرداد) به شرح زیر است.

روز علامه مجلسی
( در تقویم ایرانی، روز سی ام مرداد ) 
به نام روز بزرگداشت دانشمند شهیر ایرانی علامه محمدباقر مجلسی صاحب کتاب عظیم بحارالانوار نامگذاری شده است. پدر علامه محمدباقر مجلسی، محمدتقی مجلسی از شاگردان بزرگ شیخ بهایی بود و در علوم اسلامی از سرآمدان روزگار خود به شمار می‏ رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
علامه محمدباقر مجلسی درس و بحث را از چهار سالگی نزد پدر آغاز کرد و نبوغ سرشار او به حدی بود که در چهارده سالگی از فیلسوف و دانشمند بزرگ اسلام، ملا صدرای شیرازی، اجازه روایت احادیث پیامبر و امامان معصوم گرفت. شاگردان بی‏شماری از مکتب درس علامه محمدباقر مجلسی استفاده کردند. علامه مجلسی در این حال با خود چنین اندیشید که باید گوهر‌های گران بهای اهل‏ بیت را که جمع ‏آوری کرده است در قالبی زیبا به نام بحارالانوار بگنجاند تا نه تنها طلاب، بلکه تمام علاقه‏‌مندان بتوانند به سوی قبله دل‏‌ها یعنی کلام اهل‏ بیت هدایت شوند. از این روی دست به کاری عظیم زد و شروع به نگارش این دایرةالمعارف بزرگ تشیع نمود. کتاب عظیم "بحارالانوار" حاوی احادیث ارزشمند اهل‏ بیت (ع) در یکصد و ده جلد بزرگ‏ترین و ماندگارترین اثر این محدث کبیر شیعه به شمار می‏ رود. همچنین حقُّ الیقین، عین الحیاة، مشکوةُ الانوار به فارسی و شرح اربعین، مِراةُ العُقول و رسالةٌ فی الاوزان به عربی از دیگر آثار این علامه سترگ می ‏باشند.   سالروز نبرد چالدران
( ۵۰۵ سال پیش در چنین روزی، سی ام مرداد سال ۸۹۳ هجری شمسی )
نبرد تاریخی چالدران (Chaldoran)، که از بزرگترین جنگ‌های تاریخ ایران و عثمانی است، در دشتی به همین نام بین تبریز و خوی - در شمال غربی ایران - درگرفت. این جنگ میان سپاه شاه اسماعیل صفوی و قوای سلطان سلیم عثمانی روی داد و با وجود رشادت‌های نیرو‌های ایرانی، ارتش عثمانی به دلیل برتری تسلیحاتی پیروز شد.   اشغال بروکسل در جریان جنگ جهانی اول
( ۱۰۵ سال پیش در چنین روزی، بیستم اوت سال ۱۹۱۴ میلادی ) 
بروکسل - پایتخت بلژیک - به دست نیرو‌های آلمانی تصرف شد. این اولین پایتختی بود که در جریان جنگ جهانی اول، توسط ارتش آلمان اشغال شد. با وجود اعلام بی طرفی بلژیک، آلمانی‌ها از روز ۴ اوت سال ۱۹۱۴ میلادی به استحکامات نظامی لیژ که بزرگترین مانع ورود ارتش آلمان به بلژیک بود، حمله و در روز بیستم اوت، بروکسل را اشغال کردند.   روز ملی مجارستان
( بیستم اوت روز ملی "مجارستان" است ) 
کشور مجارستان با بیش از ۹۳ هزار کیلومتر مربع مساحت در شرق اروپا و در همسایگی کشور‌های اسلواکی، اتریش و رومانی واقع شده است. جمعیت آن در حدود ۱۰ میلیون نفر است که اکثریت آن‏ها ملیت مجاری داشته و پیرو آیین کاتولیک می ‏باشند. زبان رسمی مجارها، مجاری و واحد پول آن، فورینت می‏باشد؛ که پس از الحاق این کشور به اتحادیه اروپا در ۳۰ آوریل ۲۰۰۴، یورو جای‏گزین آن شد. پایتخت کشور مجارستانْ بوداپست است . مجارستان دارای قدمت تاریخی بوده و از دیرباز استقلال داشته است. این کشور پس از پایان جنگ جهانی اول مدتی کوتاه دارای حکومت کمونیستی شد، اما با تغییر دولت، همراه با متحدین در جنگ جهانی دوم شرکت کرد  ولی به تصرف نیرو‌های شوروی درآمد و بعد از پایان جنگ تحت حاکمیت مطلق کمونیست‏‌ها قرار گرفت. دولت کمونیستی مجارستان تا اوایل دهه ۱۹۹۰ م بر سر کار بود و پس از فروپاشی شوروی، تشکیل جمهوری چند حزبی داد.   روز استقلال استونی
( ۲۸ سال پیش در چنین روزی برابر با بیستم اوت ۱۹۹۱ میلادی ) 
کشور "استونی" از اتحاد جماهیر شوروی سابق استقلال یافت. کشور استونی برای اولین بار، پس از انقلاب کمونیستی شوروی و پایان جنگ جهانی اول استقلال یافت، اما بر اساس قرارداد محرمانه ‏ای که در سال ۱۹۳۹ م توسط هیتلر و استالین امضا شد، استونی در حوزه نفوذ شوروی قرار گرفت. یک سال بعد، پس از برگزاری انتخاباتی فرمایشی و روی کار آمدنِ یک دولت دست نشانده مسکو در استونی، این کشور، رسماً به جمهوری‏‌های شوروی پیوست. در پی تحولات شوروی در اواخر دهه ۱۹۸۰ م و روند استقلال‏ طلبی در جمهوری‏‌های این کشور، استونی نیز از سال ۱۹۸۹ م تلاش خود را برای کسب استقلال مجدد آغاز کرد. در همه پرسی ماه مارس ۱۹۹۱ م، حدود ۸۰ درصد از مردم استونی به استقلال رأی دادند و در روز بیستم اوت ۱۹۹۱ م، استقلال این کشور اعلام شد. کشور استونی واقع در شمال شرقی اروپا و ساحل دریای بالتیک، و دارای نظام سیاسی جمهوری است.   درگذشت ایران شناس هندی
( ۱۱۰ سال پیش در چنین روزی برابر با بیستم اوت ۱۹۰۹ میلادی ) 
«خورشید جی کاما» ایران شناس هندی درگذشت. خورشیدجی رستم جی کاما، از ایران‏شناسان معروف پارسیِ هند و متخصص در زبان و ادبیات پهلوی و خط شناسی میخی، در ۱۱ نوامبر سال ۱۸۲۹ م در شهر بمبئی هند به دنیا آمد. وی پس از تکمیل تحصیلات مقدماتی خود در هند، به اروپا سفر کرد و زبان ‏های فرانسوی، آلمانی، پهلوی و اوستایى و خط میخی را فرا گرفت. کاما در همین زمان، کار تطبیق گرامر و دستور زبان‏‌های ایرانی و سانسکریت را به انجام رساند. وی پس از بازگشت به هند، برای رسمی ساختن زبان پهلوی در تحصیلات دانشگاهی کوشش فراوانی کرد و سرانجام موفق شد که این زبان را در امتحانات ورودی دانشگاه و مقاطع بالاتر دانشگاهی در رشته زبان، رسمی سازد. کاما هم‏چنین در علوم عقلیِ جهانِ ایران باستان، تبحر فراوانی یافت و به تدریس پرداخت. کاما، علاوه بر ادبیات، در علوم اجتماعی، گیاه ‏شناسی، شیمی و علم نجوم نیز مهارت داشت و به عنوان یک سخنران زبردست از نفوذ کلام ویژه‏ای برخوردار بود. خورشید جی رستم جی کاما سرانجام در بیستم اوت ۱۹۰۹ م در هشتاد سالگی درگذشت. ۲۷ سال پس از مرگ کاما، مؤسسه‏‌ای با موضوع خاورشناسی به نام وی دایر گردید که امروزه به عنوان یک مرکز برجسته تحقیقاتی مورد استفاده و محل رجوع دانشمندان است.         

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: علامه محمدباقر مجلسی سال پیش در چنین روزی جنگ جهانی اول بیستم اوت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۲۸۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج

به گزارش خبرنگار مهر، دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی دوره دوم متوسطه نظری قطب غرب کشور با شرکت مدیران ۱۰ استان غرب کشور در سنندج برگزار شد

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه وزارت آموزش و پرورش صبح دوشنبه در این دوره آموزشی با بیان اینکه بزرگ‌ترین افتخار زندگی ما معلمی است، اظهار کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) بزرگ‌ترین معلم تاریخ و چراغ سعادت جامعه بشریت بود.

نادر کریمی بیرانوند با اشاره به برگزاری دو رویداد مهم در سنندج تحت عنوان نمایشگاه خوداتکایی مدارس شبانه‌روزی کردستان و دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه روزی قطب غرب کشوری، این رویدادها را فرصت ارزشمندی برای تبادل تجربیات عنوان کرد و با اشاره به میزبانی مطلوب کردستان، از دست‌اندرکاران برپایی آن قدردانی نمود.

وی با بیان اینکه مدیران مدارس شبانه‌روزی کردستان در مهارت‌آموزی پیشرو هستند، گفت: مهارت آموزی در آموزش و پرورش در راستای تحقق شعار سال در اولویت است.

وی شعارها را جهت اجرا لازم دانست و با اشاره به الزامات اجرایی شعار سال، آموزش و پرورش را مورد اعتماد خانواده‌ها عنوان کرد و اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه خوداتکایی نمادی از امانت‌داری در حوزه دانش‌آموزان است‌.

کریمی شعار «هر دانش‌آموز یک مهارت» را سیاست حاکمیتی عنوان کرد و با اشاره به ظرفیت‌های مدارس شبانه‌روزی افزود: مدارس شبانه‌روزی بهترین ظرفیت برای مهارت‌آموزی است.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش، مهارت‌آموزی را منطبق بر ساحت‌های تعلیم و تربیت عنوان کرد و اظهار داشت: هفته گذشته مهارت آموزی در دولت مصوب شد و دستگاه‌ها مکلف به اجرای کامل این مصوبه شدند.

کریمی تصویب این مهم را گامی ارزشمند برای نتیجه‌بخش شدن تلاش‌ها در تعلیم و تربیت دانست و ابراز امیدواری کرد اتفاقات مثبت در آموزش و پرورش ادامه یابد.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز ضمن خیرمقدم به مهمانانان و قدردانی از واگذاری میزبانی به استان کردستان، در سخنانی خطاب به مدیران مدارس گفت: مدیران مدارس شبانه روزی مهم‌ترین اولویت کاری شما توجه به تربیت و آموزش مهارت‌های زندگی به دانش آموزان این مدارس هست چرا که ظرفیت مدارس شبانه‌روزی برای تعلیم و تربیت در هیچ مدرسه و آموزشگاه دیگری وجود ندارد.

هاشم ناظمی جلال عنوان کرد: ما در این دوره تمام ظرفیت‌های در اختیار را به‌کار گرفته‌ایم تا بتوانیم یک دوره آموزشی در شأن شما مدیران را فراهم آوریم و در نهایت بتوانیم زمینه تبادل تجربه را در میان شما به وجود بیاوریم.

وی افزود: این امر هم جز با عشق و علاقه به کار محقق نخواهد شد.

حجت‌اله موسوی معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان هم در سخنانی اظهار داشت: تمام تلاش ما این است که خاطره خوبی در ذهن‌های شما بنگاریم.

وی در ادامه سخنانش عنوان کرد: این دوره برای تبادل تجربه و در کل یک دوره تعاملی است.

موسوی در خصوص عناوین برنامه‌های این دوره نیز گفت: برای آن سرفصل‌هایی تعیین شده که انتظار می‌رود مدرسان بر اساس سرفصل‌های تعیین شده مطالب لازم را به مدیران ارائه دهند.

گفتنی است؛ این دوره تا ۱۰ اردیبهشت‌ماه ادامه دارد.

کد خبر 6091903

دیگر خبرها

  • رئال مادرید، الگویی برای استقلال و پرسپولیس که جام می‌خواهند 
  • ویدیو/ روزی که فوتسال ایران سوم دنیا شد
  • روز کارگر ۱۴۰۳ چه روزی است؟ / تاریخ دقیق روز کارگر در سال ۱۴۰۳
  • روز پسر ۱۴۰۳ چه روزی است؟ / روز پسر ۱۴۰۳ کی است؟
  • ساخت ۵۴ کلاس درس در مناطق محروم ۵ استان کشور
  • روز مادر سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟
  • روز پسر سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • سالی خاص در تاریخ زمین؛ این کوه باعث شد تابستان از تقویم حذف شود +تصویر