Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در آغازین روزهای ماه پایانی سال و همزمان با برپایی دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، تعدادی از گالری‌های پایتخت برنامه‌های نمایشگاهی خود را ادامه می‌دهند و روز جمعه ۲ اسفندماه افتتاحیه دارند.

البته تعدادی از گالری‌های پایتخت نیز در مؤسسه صبا و در بخش «چهارسوی هنر» جشنواره تجسمی فجر حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه، برنامه افتتاحیه برخی نمایشگاه‌های هنری که جمعه دوم اسفندماه گشایش می‌یابند، برمی‌شمریم.

خانه هنرمندان ایران

یکی از رویدادهای مهم در حوزه عکاسی، برپایی جشن تصویرسال است که نمایشگاه آن هر سال در اسفندماه آغاز می‌شود.

امسال نیز هفدهمین نمایشگاه تصویرسال و جشنواره فیلم تصویر از روز ۲ اسفندماه در خانه هنرمندان ایران گشایش می‌یابد و تا ۲۳ اسفند برپاست.

در این نمایشگاه که تمامی گالری‌های خانه هنرمندان را در بر می‌گیرد، ۸۰۰ قاب چاپ شده در بخش نمایشگاهی و بیش از ۱۵۰۰ تصویر در بخش مالتی مدیا به نمایش در خواهد آمد. در بخش جشنواره فیلم تصویر، ۱۳۵ فیلم منتخب به نمایش درمی‌آید و در بخش ۴۰ سال تهران نیز ۳۰ فیلم روی پرده خواهد رفت.

گالری اعتماد ۱

نمایشگاه انفرادی نقاشی و حجم فرشید مثقالی از جمعه دوم اسفندماه در گالری اعتماد به نشانی میدان هفت تیر، مفتح جنوبی، بن بست شیرودی پلاک ۲۵ آغاز به کار می‌کند.

گالری کاما

نمایشگاه آثار رضا بانگیز از همین جمعه در گالری کاما به نشانی خیابان پاسداران، خیابان گلستان دهم، پلاک ۴۴، ساختمان فرین، طبقه دوم گشایش می‌یابد.

پیش از این، آخرین نمایشگاه انفرادی آثار رضا بانگیز سال ۱۳۹۵ در گالری ایرانشهر برگزار شده بود و حالا علاوه بر نمایشگاه انفرادی در گالری کاما، در نمایشگاه گروهی +۹۸ که دوم اسفند در گالری افرند برپا می‌شود نیز حضور دارد.

گالری ایوان

نمایشگاه گروهی چیدمان، عکاسی، نقاشی و ویدئوآرت با عنوان «زورخانه» و به کیوریتوری مهدی منصوری روز جمعه دوم اسفندماه در گالری ایوان واقع در الهیه، خیابان مهدیه، خیابان جبهه، کوچه لسانی، بن‌بست حمید، شماره یک آغاز به کار می‌کند و تا ۱۲ اسفند نیز ادامه دارد.

در استیتمنت نمایشگاه آمده است: «بارِ کلامیِ تک واژه‌ی «ایرانی» فارغ از تبعیض نژاد و ملیت، حامل هزاران پیام منحصر به فرد فرهنگی است.

منحصر به فرد ابتدا… از انسان نخستین که بر خلاف سایر ادیان و اقوام معتقدیم بدون گناه نخستین پای بر زمین خاکی گذاشته و با هدف ترویج عشق ومعرفت به استمرار زایش پرداخته، عشق و معرفتی که نسل به نسل با کدهای وراثتی مان منتقل شد و در هر دوره تاریخی نمودی خاص داشت.

اما از نمونه‌های بارز شخصیت‌های ویژه اجتماعی ایرانی می‌توان به پهلوان و آئین پهلوانی اشاره کرد. آمیخته‌ای از اندامی ورزیده و مرامی والا … ورزش به نشان تندرستی و خصایص والای انسانی به نشان صحت اخلاقی.

اما در نسل معاصر… این کدهای وراثتی خاص ایرانی چه نمودی دارند؟ پهلوان جز تصویری خاک گرفته اما قابل احترام در ذهن ما چه شمایلی را جز عده‌ای بدلکار مثال میزند؟ اندام ورزیده؟ آری اما صرفاً برای نمایش و غالباً به زعم عواملی غیر ورزشی

مرام و جوانمردی؟ آن هم آری، اما تنها برای شعارهای مجازی. ترکیب شعار و و نمایش ما را محکوم به جهان سومی بودن می‌کند نه انسانی معاصر و پهلوان منش از نسل مشی و مشیانه..»

گالری گلستان

نمایشگاه انفرادی نقاشی هویا میرمقتدایی روز جمعه (دوم اسفند ماه) در گالری گلستان واقع در دروس، خیابان کماسایی، شماره ۳۴ آغاز به کار می‌کند و تا ۷ اسفند ادامه دارد. گالری گلستان پنجشنبه‌ها تعطیل است.

گالری مژده

نمایشگاه گروهی نقاشی خط با عنوان «زمستانه» به کیوریتوری کیارش یعقوبی دوم اسفند ماه در گالری مژده به نشانی سعادت‌آباد، خیابان علامه شمالی، خیابان هجدهم شرقی، پلاک ۲۷، واحد یک برپا می‌شود.

در این نمایشگاه آثاری از علیرضا آستانه، ساناز البرزی، ابراهیم الفت، علیرضا بابایی، محمد بزرگی، بهمن پناهی، پیمان پیروی، امید خاکباز، الهیار خوشبختی، افسانه درویش، بابک رشوند، هادی روشن ضمیر، بهروز زیندشتی، علیرضا سعادتمند، محیا طلوع کیان، عذرا عقیقی بخشایش، رضا عمادی، محمدرضا عموزاد، علی قاسمی، محسن کرمی، احمد مازادی، فریبا نصیریان، سعید نقاشیان، حسین نوروزی، امین هنامی و کیارش یعقوبی هنرمندانی هستند به نمایش درمی‌آید.

گالری هفت ثمر

نمایشگاه گروهی نقاشی «پیرایه‌های ۷ دریا» به کیورتوری رخساره هاشمی حائری جمعه دوم اسفندماه در گالری هفت‌ثمر به نشانی خیابان مطهری، کوه نور، کوچه پنجم، شماره ۸ گشایش می‌یابد.

در این نمایشگاه آثاری از نازنین وحیدی راد، نیلوفر وحیدی راد، رخساره هاشمی حائری و مهدی شاه محمدی به نمایش در می‌آید. در استیتمنت این نمایشگاه به قلم کیوریتور آمده است:

«پدیده گرم شدن کره زمین در نتیجه افزایش گازهای گلخانه‌ای و رابطه آن با اکوسیستم اقیانوس‌ها، سفیدشدگی آب سنگ‌های مرجانی، اسیدی شدن آب دریاها، از بین رفتن جنگل‌های حرا و علف‌های دریایی، کاهش اکسیژن در دریاها و اقیانوس‌ها و نیز افزایش شوری آب را در پی دارد که خطر از بین رفتن ۲۴٪ از گونه‌های آبزیان که اولین حلقه از زنجیره‌ی غذایی ماهیان محسوب می‌شود را در پیش روی ما قرار داده. در پی کاهش جمعیت ماهیان، پیامدهای خطرناک اقتصادی و سیاسی در اکثر کشورهای جهان رخ خواهد داد. نمایشگاه «پیرایه های ۷ دریا»، متشکل از آثار ۴ آرتیزان است که در جهت یادآوری هر چه بیشتر این مهم گردآوری شده. امید که مقبول طبع صاحب نظران افتد.»

گالری آتبین

نمایشگاه انفرادی نقاشی‌های محمدعلی مشرفی با عنوان «دقیقه‌های مشجر» از روز جمعه ۲ اسفندماه در گالری آتبین واقع در خیابان ولیعصر، جنوب چهارراه پارک وی، انتهای کوچه تورج، کوچه خاکزاد، شماره ۴۲ آغاز می‌شود و تا ۱۳ اسفندماه نیز ادامه دارد.

کد خبر 4857550

منبع: مهر

کلیدواژه: گالری گردی خانه هنرمندان ایران دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر جشن تصویر سال گالری مژده رضا بانگیز گالری اعتماد گالری ایرانشهر گالری گلستان گالری آتبین گالری ایوان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر تئاتر ایران جشنواره موسیقی فجر موسیقی ایرانی فیلم سینمایی سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر کارگردان تئاتر شبکه یک سیما کنسرت موسیقی بازیگر سینما موسیقی پاپ موسیقی کلاسیک جمعه دوم اسفندماه اسفندماه در گالری نمایشگاه انفرادی نمایشگاه گروهی جمعه دوم اسفند روز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۴۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک «نقاشی» چگونه راز ساخت اهرام مصر را فاش کرد؟ (+عکس)

رازی که هزاران سال به قوت خود باقی مانده بود، سرانجام کشف شد، چرا که فیزیکدانان بر این باورند که سرانجام به چگونگی ساخت اهرام مصر باستان پی برده‌اند. 

به گزارش فرادید، این موضوع که چگونه یک تمدن باستانی بدون ماشین‌آلات سنگین موفق به ساخت اهرام شد، مدت‌ها موضوع فکر بسیاری از افراد بود. هرم بزرگ جیزه به ارتفاع ۱۴۷ متر، زمانی که ساخته شد، بلندترین سازه جهان برای بیش از ۳۸۰۰ سال بود و ما همچنان مجذوب عظمت آن هستیم. 

برخی تصمیم می‌گیرند از اهرام دیدن کنند، برخی دیگر تصمیم می‌گیرند بر فراز آن‌ها با چتر پرواز کنند و برخی دیگر جرات کرده و به داخل هرم بزرگ می‌روند، اما ما تا کنون نمی‌دانستیم آن‌ها چگونه ساخته شده‌اند. 

گروهی از دانشمندان دانشگاه آمستردام در مورد چگونگی ساخت اهرام توسط مصریان باستان به کشف پیشگامانه‌ای دست یافتند. تیمی از فیزیکدانان به رهبری دکتر دانیل بون، روی یک نقاشی دیواری در مقبره جهوتی‌هوتپ (Djehutihotep) تمرکز کردند. این نقاشی که قدمت آن به سال ۱۹۰۰ قبل از میلاد بازمی‌گردد، به نظر یک تکنیک ساختمانی را نشان می‌دهد. 

این نقاشی دیواری ۱۷۲ مرد را به تصویر کشیده که مجسمه‌ای را با طناب‌های متصل به سورتمه حرکت می‌دهند. جلوتر از سورتمه، جایی که به نظر می‌رسد جیزه یا اطراف آن باشد، دیده می‌شود که آب را روی شن‌ها می‌ریزند. فیزیکدانان که شیفته این کشف شده بودند، تصمیم گرفتند آن را آزمایش کنند. 

آن‌ها به مصر رفتند و هرم خودشان را در مقیاسی بسیار کوچکتر ساختند. در طول آزمایش مشخص شد اگر ماسه خشک باشد، به شکل توده درمی‌آید و حرکت اجسام را دشوارتر می‌کند، اما با افزودن مقدار مناسب آب، از شکل گرفتن این توده‌ها جلوگیری می‌شود و ماسه صاف می‌ماند. 

Bonn در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۶ گفته است: «اگر از شن و ماسه خشک استفاده کنید، خوب کار نمی‌کند، اگر ماسه بیش از حد مرطوب شود، باز هم خوب کار نمی‌کند. برای این کار یک سفتی بهینه لازم است.» 

قبلاً اعتقاد بر این بود که استفاده از آب برای کمک به ساخت و ساز تشریفاتی بوده، نه عملی. 

یافته‌های این تیم در یکی از معتبرترین مجلات علمی جهان (Physical Review Letters) منتشر شد. در مقاله منتشرشده توضیح داده شد: «سایش لغزشی روی شن و ماسه با افزودن مقداری آب (نه خیلی زیاد) تا حد زیادی کاهش می‌یابد.» 

«اگر میزان آب درست نباشد، ماسه مرطوب بیابان تقریباً دو برابر سفت‌تر از ماسه خشک می‌شود.» 

«یک سورتمه به راحتی روی شن‌های سفت صحرا می‌لغزد، چون شن‌ها مانند وقتی که خشک هستند مقابل سورتمه انباشته نمی‌شوند.» 

این موضوع به قدری ساده است که حتی بون و تیمش هم غافلگیر شدند: «من از میزان کاهش ۵۰ درصدی نیروی کشش بسیار متعجب شدم، به این معنا که مصریان باستان فقط به نیمی از مردان نیاز داشتند تا اهرام را از روی شن‌های خیس در مقایسه با شن‌های خشک بکشند.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چک‌های مبادله‌ای در اسفندماه از مرز ۹ میلیون فقره گذشت
  • تعداد چک‌های مبادله‌ای در اسفندماه از مرز ۹ میلیون فقره گذشت
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان
  • جمعه و شنبه پیش رو شرایط برای طبیعت‌گردی مساعد نیست
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • یک «نقاشی» چگونه راز ساخت اهرام مصر را فاش کرد؟ (+عکس)
  • اینجا طبیعت از بوم بیرون می‌زند!
  • جمعه و شنبه پیش رو شرایط برای طبیعت‌گردی در اردبیل مساعد نیست
  • زیبایی نقاشی خداوند در طبیعت زیرکوه